به گزارش راسخون، رئیس کمیته ملی المپیک گفت:  از نظر ما المپیک توکیو لغو نمی‌شود و همه این حرف‌ها گمانه‌زنی است. همه ابلاغیه‌ها و دستورالعمل‌ها مبنی بر برگزاری مسابقات است و هیچ صحبتی بر لغو مسابقات نیست و از نظر ما المپیک برگزار خواهد شد.

به گزارش تسنیم، سیدرضا صالحی امیری در پایان بازدیدش از فدراسیون نجات غریق اظهار داشت: در سال‌های گذشته روال بر این بود که در جلسات هیئت اجرایی، یک یا دو رئیس فدراسیون برای گزارش عملکرد حاضر می‌شدند. در سال جاری در هیئت اجرایی توافق کردیم ما به فدراسیون‌ها برویم و در جریان فعالیت آنها قرار بگیریم که این موضوع یک سنت اخلاقی است.

«فدراسیون نجات غریق و غواصی نیازمند یک بازنگری، تعریف و بازشناخت است.»، وی با بیان این جمله تصریح کرد: تمام اعضای تیمی که در این مجموعه کار می‌کنند همه جوان، بانشاط، جدی، جسور و علاقه‌مند به حرفه خود هستند. رئیس این فدراسیون بسیار باانگیزه است و به صورت جدی با مجموعه خود کارهای بزرگی انجام می‌دهد. نکته دوم اینکه فدراسیون نجات غریق و غواصی علاوه بر کارهای حرفه‌ای خود، یک مأموریتی را پیگیری می‌کند. جامعه آماری فدراسیون نجات غریق نیز با حضور 200 هزار نفر در سراسر کشور بسیار بزرگ است و یک مجموعه وسیعی از مأموریت‌ها در این فدراسیون انجام می‌شود که نادیده گرفته شده است.

رئیس کمیته ملی المپیک تصریح کرد: این فدراسیون در دریاچه‌ها، دریاها و در کف اقیانوس‌ها برای پاکسازی به کمک محیط زیست‌ آمده‌ است. در مراکز آبی هم به‌عنوان نجات غریق به کمک مردم آمده‌اند. در چند هزار کیلومتر ساحل و در شش شهر شمالی و جنوبی به طور دائم حضور دارند و در حال خدمت‌رسانی هستند. فدراسیون نجات غریق یک نهادی مانند هلال احمر است، یعنی هم در سیل، هم در دریا و هم در استخرها کنار مردم حضور دارد.

صالحی امیری افزود: به لحاظ آماری هم حدود 25 هزار فضای آبی در اختیار این فدراسیون است و این یعنی 25 هزار نفر باید مدام کنار مردم و نجات غریق باشند. به علاوه یک نظام آموزشی قوی هم دارند که بتوانند در هر شرایطی مثل سیل و بحران‌های دیگر در کنار مردم باشند. یک کار دیگر هم که قابل تقدیر است، تولید و تجهیزات داخلی است که به خاطر کاهش مصرف ارز و هزینه تولید داخلی انجام شده، که کار قابل تقدیری است. در مجموع این فدراسیون با ظرفیت بالای حدود 200 هزار نفری یکی از فدراسیون موفق است.

وی ادامه داد: شما هر نقطه کشور که بروید این افراد حضور دارند. در ساحل، استخرها، دریاچه‌ها و محیط‌های آموزشی حضور دارند و باید در رسانه ملی و رسانه‌های دیگر نیز بیشتر به این فدراسیون پرداخته شود. از طرف خود و اعضای هیئت اجرایی از زحمات رئیس فدراسیون و همکاران‌ این مجموعه و همه کسانی که در نجات غریق و غواصی فعالیت می‌کنند، تقدیر می‌کنم. از طرف وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک به این عزیزان خسته‌ نباشید می‌گویم و برای آنها آرزوی موفقیت دارم.

رئیس کمیته ملی المپیک درباره ضرر مالی لغو المپیک توکیو برای میزبان و همچنین ورزش ایران گفت: از نظر ما المپیک توکیو لغو نمی‌شود و همه این حرف‌ها گمانه‌زنی است. همه ابلاغیه‌ها و دستورالعمل‌ها مبنی بر برگزاری مسابقات است و هیچ صحبتی بر لغو مسابقات نیست و از نظر ما المپیک برگزار خواهد شد. در سال گذشته به میزانی که هزینه کردیم، نتیجه گرفتیم و نتایج آن کسب سهمیه بود و زیانی متوجه ورزش نشد. کرونا در مجموع برای همه دنیا خسارت به بار آورد و این موضوع همه حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی را شامل شد، ولی در مجموع در سال 98 آن میزانی که ما هزینه کردیم 52 کسب سهمیه بود و تا نیمه‌های اسفند کسب سهمیه داشتیم و بعد از آن مسابقات تعطیل شد. به تدریج با مجوز ستاد ملی مبارزه با کرونا این محدودیت‌ها در حال کم شدن است و ان‌شاءالله در آینده شاهد برگزاری اردوها خواهیم بود و به سمت کسب سهمیه جدید و برگزاری اردوها خواهیم رفت.

صالحی امیری در مورد سهم کم ایران در رشته‌های مادر مانند دوومیدانی گفت: این تذکر واردی است، ما الزاماً برای رسیدن به اهداف بلندمان،‌ هم در بازی‌های آسیایی و هم در جهانی و المپیک باید روی رشته‌های پرمدال سرمایه‌گذاری کنیم. دوومیدانی، شنا، تیراندازی و سایر رشته‌های پر مدال. من در جدول نگاه می‌کردم، فقط شنا بالای 60 مدال دارد و سایر رشته‌ها مانند تیراندازی هم بالای 10 مدال دارند. این در حالی است که خیلی از رشته‌ها مدال‌های محدودی دارند. در این شرایط با شعار و سخنرانی اتفاقی نمی‌افتد. باید از پایه سرمایه‌گذاری کرد که نقطه آغاز آن آموزش و پرورش است.

وی ادامه داد: باید در آموزش و پرورش سرمایه‌گذاری جدی انجام دهیم و استعداد را از آنجا شناسایی کنیم و بعد به تیم‌های پایه بیاوریم. یک کاری را مجموعه آکادمی با عنوان طرح امیدها آغاز کرده است. این مجموعه استعدادها را شناسایی می‌کند و استعدادها به نام امیدها در آکادمی تحت آموزش قرار گرفته و برای رویدادهای بعدی آماده می‌شوند. کره، چین و ژاپن سه قدرت اول آسیا نیمی از مدال‌های‌شان برای رشته‌های پایه و پرمدال‌ است و این نشان می‌دهد که آنها درست سرمایه‌گذاری کردند و ما هم باید این مسیر را طی کنیم. الان جهت‌گیری ما و وزارت ورزش این است که در بودجه و سیاست‌گذاری، حمایت و توجه ویژه‌ای داشته باشیم. در برنامه پنج ساله استراتژیک این مسئله را دیدیم و امسال هم تصویب کردیم که رشته‌های المپیکی پرمدال را مورد حمایت ویژه قرار دهیم.

رئیس کمیته ملی المپیک در واکنش به صحبت‌های علیرضا دبیر که گفته است فدراسیون کشتی به 70 میلیارد بودجه نیاز دارد، گفت: درباره کشتی اظهارات آقای دبیر را تأیید می‌کنم. ابتدا باید از او تقدیر کنم. دبیر رئیس فدراسیون جوانی است که قهرمان المپیک بوده و از جنس کشتی است. در این مدت کوتاهی که ریاست فدراسیون را برعهده داشته موفق بوده و سازماندهی خیلی خوبی انجام داده است. دبیر زیرساخت‌ها را بازسازی و بخش زیادی از دیون فدراسیون را پرداخت کرد. کشتی رشته اول ورزش ماست و همیشه تأکید کردم فراتر از یک رشته قهرمانی و المپیکی است و بخشی از هویت ملی ماست، اما به این معنا نیست که حمایت فقط این باشد که از بودجه رسمی استفاده کند.

صالحی امیری در پایان خاطر نشان کرد: مفهوم حمایت این است که باید از ظرفیت‌های مختلف از جمله اسپانسرها و صداوسیما کمک کنند تا دبیر و تیمش بتوانند بدرخشند. کشتی امید اول ما در المپیک است. هم وزارت ورزش به صورت جدی و هم ما با تمام توان در خدمت کشتی هستیم و کمک می‌کنیم. دیروز با دبیر صحبت کرد و تقریباً روزانه با او در ارتباط هستم. یک خبر خوب هم بدهم. روز سه‌شنبه برای اولین بار در موزه ملی المپیک از تالار افتخارات رونمایی خواهیم کرد. از سال 1948 تا 2016 ریو، 56 قهرمانی داریم که روی سکو رفتند، ویترین و تندیس اختصاصی این عزیزان را در تالار مشاهیر ورزش ایران، توسط وزیر ورزش، شهردار تهران و مقامات لشکری و کشوری رونمایی خواهیم کرد. پیام این اتفاق این است که ما می‌خواهیم نسل قدیم و جدید را به هم پیوند بدهیم. اگر امروز ورزش قهرمانی و کشتی ما هویت دارد، به خاطر سختکوشی انسان‌های بزرگی چون مرحوم سلباسی تا نسل امروز ما بهداد سلیمی و دبیر و سایر عزیزان است. ما در این تالار مشاهیر ورزش ایران را از 1948 تا 2016 معرفی خواهیم کرد.


منبع: انتخاب